Scorius en BAM gaan internationaal engagement meten
Afgelopen jaar hebben BAM en Scorius samen het ‘BAM Panel’ ontwikkeld. Een innovatieve online aanpak om continu de medewerkersbetrokkenheid binnen BAM te meten. Na implementatie van BAM Panel in Nederland wordt BAM Panel vanaf deze maand ingezet in alle landen waar BAM actief is zoals Duitsland, België, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Met BAM Panel kan doorlopend gemeten worden wat er goed gaat, wat er beter kan en wat landen van elkaar kunnen leren.
Lajos Walbeek, HR directeur binnen BAM legt uit: ‘BAM Panel vervangt ons traditionele medewerkerstevredenheidsonderzoek. We waren op zoek naar een moderne en makkelijke manier om medewerkersbetrokkenheid in kaart te brengen. En we wilden de input van onze medewerkers gebruiken voor data analyse om veel gerichter te sturen op verbetering. Scorius bleek de juiste partner om dit samen mee te ontwikkelen. De aanpak van Scorius is flexibel en modern maar wel wetenschappelijk onderbouwd. De werkwijze heeft zich de afgelopen maanden bewezen in Nederland. Er werd vanaf de start door medewerkers en management positief gereageerd op deze nieuwe manier van werken en daarom gaan we het instrument nu ook internationaal inzetten.
BAM panel biedt ons continu, laagdrempelig en snel inzicht in wat er speelt in de organisatie. Management en HR kunnen zelf in een realtime dashboard zien wat het sentiment is in hun teams. In Nederland wordt er nu al elke maand door duizenden BAM medewerkers meegedaan aan BAM Panel. De data die wordt opgehaald wordt geanalyseerd om waardevolle inzichten te krijgen in onderwerpen als veiligheid, productiviteit, samenwerking, verzuim en verloop. Op basis van de maandelijks feedback van medewerkers kunnen we gericht en snel werken aan verbeteringen. Door ook internationaal aan de slag te gaan ontstaat er nog meer inzicht. Vanaf november wordt er naast medewerkersbetrokkenheid binnen BAM Panel ook gekeken naar onderwerpen als cultuur, values en de beleving van de strategie. Om de privacy te garanderen wordt er uitsluitend gewerkt met geanonimiseerde en geaggregeerde data. Maar omdat er zo frequent en grootschalig gemeten wordt is er voldoende input voor betrouwbare statistische analyse.’